De Imme in de Weerribben

Sterrenwacht

Sterrenwacht de Weerribben open in de loop van zomer 2018 haar deuren.
De sterrenwacht bevindt zich op een zeer donker plekje in Nederland en heeft een Dobson telescoop met een spiegel van 60 cm doorsnee, de grootste in Nederland. 

Het heelal bekijken én overnachten!

Sterrenwacht de Weerribben is geen openbare sterrenwacht en kan alleen bezocht worden in combinatie met een overnachtingsboeking in De Imme. Dit biedt u de mogelijkheid om lang observaties te doen. Bij helder weer stellen wij u als gast in de gelegenheid om gratis door de telescoop het heelal te bekijken. Bent u nieuwsgierig en wilt u meer dan even kijken, dan raden wij u aan om het astronomiearrangement te boeken.

Sterrenwacht de Weerribben: astronomiearrangement

Met een 2 uur durend astronomiearrangement reist u met een computersimulatie door tijd en ruimte. U krijgt een helder beeld van het heelal met al haar melkwegstelsels, supernova’s en de plek van de aarde in het geheel. Wanneer het weer een beetje helder is wordt natuurlijk buiten gekeken naar de hemelverschijnselen. Met het blote oog en door de Dobson telescoop. E.e.a. onder geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker. 

Arrangementsprijs: basistarief € 60 + prijs per persoon € 10
OVERIGE TARIEVEN
RESERVEREN