Bed & Breakfast de Imme in de Weerribben

(G)astronomie

Het woord zegt het al. Sterren kijken op de donkerste locatie van de Weerribben en heerlijk eten in één arrangement. Voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

U begint de avond met een heerlijke driegangenmaaltijd geïnspireerd op de Indiase keuken. Hierbij kunt u kiezen tussen een van mild tot zeer pittige wild-, vegetarische- of veganistische schotel.

Later op de avond reist u met een kosmische computersimulatie door tijd en ruimte. U krijgt een helder beeld van het heelal met al haar melkwegstelsels, supernova’s en de plek van de aarde in het geheel. Wanneer het weer een beetje helder is wordt natuurlijk buiten gekeken naar de hemelverschijnselen. Met het blote oog en, vanaf september 2017 door een Dobson telescoop met een spiegel van 60 cm doorsnede. Dit alles onder geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker.

Het arrangement is inclusief overnachting en ontbijt en exclusief drank.
– Tarieven op basis van overnachting in Kamer 1 of Kamer 2:
€ 186 (2 personen) / € 233 (3 personen) / € 280 (4 personen).
– Tarieven op basis van huur van de gehele B&B::
€ 312 (4 personen) / € 359 (5 personen) / € 406 (6 personen) / 
€ 453 (7 personen) / € 500 (8 personen).

Op dit moment wordt bij B&B de Imme een sterrenwacht gebouwd met hierin een 60 cm Dobson-telescoop. Vanaf september 2017 kunt u ook met behulp van deze telescoop de sterrenhemel observeren. Nieuwsgierig naar het bouwproces? Volg de facebookpagina van Sterrenwacht de Weerribben.